December - 2018 г.
Ke Sz Cs Sz Va
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Oroszországi állami ösztöndíjas képzések a 2018/2019-es tanévben

Hamarosan kezdetét veszi az oroszországi, különböző képzési szintű (alapképzés, mesterképzés, doktori képzés, részképzés) állami ösztöndíjas férőhelyekre történő jelentkezés időszaka.

Az oroszországi képzésen résztvevők állami ösztöndíjat kapnak (a képzés teljes idejére, tanulmányi eredményeiktől függetlenül), továbbá kollégiumi szállás illeti meg őket ugyanolyan feltételek mellett, mint az Oroszországi Föderáció azon állampolgárait, akik ingyenes képzésen vesznek részt. Azok a külföldi hallgatók, akik nem rendelkeznek megfelelő szintű orosz nyelvtudással, állami finanszírozású nyelvi előkészítő képzésen vehetnek részt, melynek időtartama egy tanév, és amely nem része a szakirányú képzés időtartamának. A nyelvi előkészítő képzésen tanulók szintén részesülnek ösztöndíjban.

A mellékelt jelentkezési lapot kitöltők a jelentkezési időszak kezdetéről és feltételeiről történő tájékoztatás során elsőbbséget fognak élvezni.

Kérdéseikkel az alábbi elérhetőségeken fordulhatnak az OKK munkatársaihoz:

tel. (36-1) 332-2154; e-mail: mail@ruscenter.hu

név
e-mail
telefon
meglévő végzettség, vagy a 2018 tavaszán megszerzendő végzettség
a tervezett ösztöndíjas képzés szintje
szakirány
előnyben részesített régió (A külföldi jelentkezők maximum 6 felsőoktatási intézményt jelölhetnek meg fontossági sorrendben, ahol tanulmányaikat folytatni szeretnék; ezek közül legfeljebb hármat egyazon szövetségi körzetből és legfeljebb kettőt a szövetségi jogú városokban (Moszkvában és Szentpéterváron)
előnyben részesített felsőoktatási intézmény (Az oktatási intézmény és a szakirány kiválasztásának megkönnyítése érdekében javasoljuk a http://www.russia-edu.ru rendszer használatát (regisztrálás nélkül is elérhető). A szakirányok kódjainak és megnevezéseinek, melyeket a hallgató a jelentkezési lapon feltüntet, szigorúan meg kell egyezniük az orosz Oktatási és Tudományos Minisztérium honlapján és a http://www.russia-edu.ru rendszerben feltüntetett kódokkal és megnevezésekkel)
Szükséges-e orosz nyelvi előkészítő év?