Augusztus - 2019 г.
Ke Sz Cs Sz Va
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Jelentkezési lap

Anonim kérdőív a szolgáltatás minőségének felméréséhez

Az Orosz Kulturális Központ nyelvtanfolyamai lehetőséget biztosítanak arra, hogy a hallgatók elsajátítsák a nyelvet, megismerkedjenek az orosz kultúrával és irodalommal, nemzetközi nyelvvizsgát tegyenek vagy tovább fejlesszék nyelvtudásukat.

Napjainkban a budapesti OKK a magyarországi orosznyelv oktatás egyik legfőbb helyszíne: évente körülbelül 800 hallgató iratkozik be nyelvtanfolyamainkra.

A tanfolyami keretek között tartott oktatás megfelel az idegennyelv-tudás nemzetközi szintrendszerének (A1, A2, B1, B2, C1 és C2 szint). Tanfolyamainkon általános valamint üzleti nyelvet oktatunk, továbbá beszédkészség-fejlesztő órákat is tartunk. Az oroszul már tudóknak ajánljuk Oroszország: kultúra, irodalom c. speciális kurzusunkat.

4-6 éves gyermekek számára is tartunk foglalkozásokat – tapasztalt oktatóink játékos-kommunikatív formában foglalkoznak a gyermekekkel.

A hallgatóknak az órákon kívül lehetőségük van a központ könyvtárában is fejleszteni nyelvtudásukat (itt a nyelvkönyveken, klasszikus és kortárs irodalmon és folyóiratokon kívül orosz filmeket is kölcsönözhetnek), illetve azáltal is, hogy részt vesznek az OKK különböző rendezvényein.

A tanév két szemeszterből áll:
szeptember – december (52 tanóra, 13 hét);
február – május (64 tanóra, 16 hét).

Minden év márciusában is indítunk még egy, rövidebb tanfolyamot (32 tanóra, 8 hét).

Júniusban intenzív tanfolyamokat indítunk (32 tanóra, 4 hét).TANFOLYAMI CSOPORTOK

A minimális létszám, amellyel elindul egy csoport: 6 fő. Ha a félév kezdetére egy adott csoport nem éri el ezt a létszámot, a hallgatóknak felajánljuk, hogy más időpontban, de egy ugyanolyan szintű csoportban tanulhatnak.

Az OKK azon új hallgatóinak, akik nem teljesen kezdők, a szemeszter kezdete előtt szintfelmérő tesztet kell kitölteniük, hogy a tudásuknak leginkább megfelelő csoportba kerüljenek. A szintfelmérő, melyre előzetesen jelentkezni kell, egy szókincset és nyelvtani tudást mérő feleletválasztós tesztből illetve egy rövid beszélgetésből áll. A szintfelmérők időpontjai megtalálhatók honlapunkon az Orosz nyelvtanfolyamok menüpont alatt.

A hallgatóknak, ha szükséges, a szemeszter kezdetétől számítva két hétig lehetőségük van csoportot váltani.Oktatóink orosz és magyar felsőoktatási intézményekben tapasztalatot szerzett, felsőfokú bölcsész/tanár végzettséggel rendelkező, magyarul jól tudó, orosz anyanyelvű tanárok.

Rendszeresen részt vesznek a vezető orosz felsőoktatási intézmények (Állami Puskin Orosz Nyelvi intézet, Szentpétervári Állami Egyetem, stb.) továbbképzésein, az OKK által havonta szervezett szakmódszertani szemináriumon valamint a szintén intézményünkben, évente megrendezésre kerülő A modern orosz nyelv – a tanítás funkcionálása és problémái c. nemzetközi szakmódszertani konferencián. Tanáraink egyben orosz nyelvkönyvek és oktatási segédeszközök szerzői is:

  • I. Oszipova. Kulcs 1 – 2. Budapest, 2006 – 2009.
  • L. Vohmina, I. Oszipova. Orosz osztály. Orosz nyelvkönyv külföldieknek (tankönyv és munkafüzet kezdőknek és haladóknak, hanganyaggal). – Moszkva, 2008.
  • Z. Fodor. Üzleti orosz nyelv: Hogyan készüljünk fel a nyelvvizsgára. Budapest, 2004.
  • Z. Fodor. Üzleti kapcsolatok: Üzleti nyelv kezdő szinten. Budapest, 2007.TANKÖNYVEK

Tanáraink különböző orosz kiadók (Russzkij Jazik. Kurszi. – Moszkva; Zlatouszt – Szentpétervár; Drofa – Moszkva; Flinta – Moszkva) valamint magyarországi orosz nyelvtanárok (többek között az Állami Puskin Orosz Nyelvi Intézet szakembereivel közösen )tankönyveit, munkafüzeteit és oktatási segédeszközeit használva tanítják az orosz nyelvet.

A tanfolyam díját az első óra előtt postai csekken vagy banki átutalással lehet befizetni.


BEIRATKOZÁS: 06-1/302-23-04


Orosznyelvi referens – Harina Ludmila Anatoljevna, tel.: 302-23-04, 332-21-53, e-mail: ljudmila@ruscenter.hu